ALGEMEEN

Je kind op GOLF. LEUK!

Golf is een leuke individuele teamsport. Je traint samen, wedstrijden speel je samen, soms met elkaar en soms tegen elkaar. Welschap heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de golfsport. Plezier staat bovenaan in de FUNdamentals. Maar ook spelen wij competitie en willen wij graag prestatie promoten en persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Golf is een sport die je kan beoefenen op alle niveaus en met alle leeftijden. Met leeftijdsgenoten, maar ook met papa's en mama's en ook opa's en oma's. De drie P's: Plezier, Persoonlijke ontwikkeling, Prestatie gelden als uitgangspunt.

Golf is van jong tot oud. Al vanaf 6 jaar kan je kennis maken met de golfsport door middel van groepslessen. Voor de oudere en gevorderde jeugd worden, naast de groepslessen, clubwedstrijden, open jeugdwedstrijden en andere activiteiten georganiseerd.

Op de baan zijn speciale jeugdtees aangebracht op afstanden die ook door de jongere jeugd goed bespeelbaar zijn.

Wij werken met twee halfjaar-programma’s (voorjaar en najaar).
Het halfjaar-programma bestaat uit 9 golflessen en ca. 4 wedstrijden. Alle activiteiten sluiten aan bij de leeftijd en het niveau van het kind. De golflessen zijn zondagochtend.
Daarnaast spelen we 1x per maand een jeugdwedstrijd waarbij alle jeugdleden aan deelnemen. Hierin worden wedstrijdjes gedaan op de drie onderdelen: putten, korte holes en als afsluiter in de grote échte(!) baan, waarbij je afslaat van een tee behorende bij je eigen niveau. Tevens worden de etiquetteregels op een aansprekende manier bijgebracht. De wedstrijden zijn zondagmiddag.
Je traint in kleine groepjes en sluit de training op zondag gezamenlijk af met ranja en fruit.

Welschap is gecertificeerd gebruiker van het officiële jeugdprogramma van de NGF, Committed to Jeugd.

De Jeugdcommissie organiseert ook, al dan niet in samenwerking met andere golfclubs, een aantal regionale jeugdactiviteiten, zoals wedstrijden onder de vlag van SJGE (Stichting Jeugd Golf Eindhoven).
Daarnaast wordt ook één paar jaar een nachtwedstrijd (in het donker, dus) georganiseerd voor de Jeugdleden, samen met de Club van 50.
De oudere jeugd, in bezit van Handicap, speelt op de jeugdtour.