Lessen, training en wedstrijden

Wij werken met twee halfjaar-programma’s (voorjaar en najaar). Het halfjaar-programma bestaat uit:
- 9 golflessen
- 4 wedstrijden.
Alle activiteiten sluiten aan bij de leeftijd en het niveau van het kind.

De golflessen zijn zondagochtend. Je traint in kleine groepjes van maximaal 6 spelers. Trainingen zijn anderhalf uur op drie gebieden: putten, korte spel, lang spel. Na afloop drink je samen een glas ranja en eet je een stukje fruit in het clubhuis.

Daarnaast worden optioneel 1x per twee weken extra trainingen aangeboden op woensdagmiddag.

We spelen 1x per maand een jeugdwedstrijd waaraan alle jeugdleden deelnemen. Hierin worden wedstrijdjes gedaan op de drie onderdelen: putten, korte holes en als afsluiter in de grote échte(!) baan, waarbij je afslaat van een tee behorende bij je eigen niveau. Tevens worden de etiquetteregels op een aansprekende manier bijgebracht. De wedstrijden zijn zondagmiddag.

Welschap is gecertificeerd gebruiker van het officiële jeugdprogramma van de NGF, Committed to Jeugd.
Het programma 'Committed to Jeugd' is bedoeld voor club, golfbaan en golfprofessional, die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen en verankeren binnen de club of het bestaande jeugdprogramma wil verbeteren.

Om de voortgang goed in kaart te brengen, maken wij gebruik van het label-systeem van de NGF. In vijf stappen groeien de kinderen daarmee richting hun eerste handicap [54]. Ze starten met het label PAR en groeien daarna door naar Birdie, Eagle, Albatros en uiteindelijk een officiële handicap. Details hierover: zie het Stappenplan en Labelsysteem.

Iedereen doet mee aan onze jeugdwedstrijden, ook als je nog geen handicap hebt. Heb je een handicap en ervaring met wedstrijden spelen, dan mag je meedoen in teamverband met de competitie, en andere wedstrijden spelen zoals bij voorbeeld de wedstrijdweek van de Stichting Jeugd Golf Eindhoven (SJGE). In de competitie organiseert de NGF een competitie voor de jeugd van alle Nederlandse golfclubs. Van tevoren oefen je dan met je eigen team en krijg je lessen van een pro. Daarna ga je tegen jeugdteams van andere golfclubs wedstrijden spelen om uiteindelijk natuurlijk het beste jeugdteam van Nederland te worden. Welschap speelt mee in de NGF-competitie en is aangesloten bij de SJGE.

Daarnaast wordt ook één paar jaar een Neon-nachtwedstrijd (in het donker, dus) georganiseerd voor de Jeugdleden, samen met de Club van 50.

Ook bezoeken we elk jaar het KLM Open met alle kinderen.

Dus zet ‘m op: je zult zien dat golfen steeds leuker gaat worden, zeker als je eenmaal je handicap hebt.