Pinky Systeem

Lessen, trainingen en wedstrijden

Wij werken met twee halfjaar-programma’s (voorjaar en najaar). Het halfjaar-programma bestaat uit:
- 9 golflessen
- ca. 4 wedstrijden.
Alle activiteiten sluiten aan bij de leeftijd en het niveau van het kind. De golflessen zijn zondagochtend.
Daarnaast spelen we gemiddeld 1x per maand een jeugdwedstrijd waarbij alle jeugdleden aan deelnemen. Hierin worden wedstrijdjes gedaan op de drie onderdelen: putten, korte holes en als afsluiter in de grote échte(!) baan, waarbij je afslaat van een tee behorende bij je eigen niveau. Tevens worden de etiquetteregels op een aansprekende manier bijgebracht. De wedstrijden zijn (meestal) zondagmiddag.

Daarnaast worden 1x per twee weken extra lessen aangeboden op woensdagmiddag.

Je traint in kleine groepjes van maximaal 6 spelers. Trainingen zijn anderhalf uur op drie gebieden: putten, korte spel, lang spel. Na afloop drink je samen een glas ranja en eet je een stukje fruit in het clubhuis.

Welschap is gecertificeerd gebruiker van het officiële jeugdprogramma van de NGF, Committed to Jeugd.
Het programma 'Committed to Jeugd' is bedoeld voor club, golfbaan en golfprofessional, die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen en verankeren binnen de club of het bestaande jeugdprogramma wil verbeteren.

Om de voortgang goed in kaart te brengen, maken wij gebruik van het label-systeem van de NGF. In vijf stappen groeien de kinderen daarmee richting hun eerste handicap [54]. Ze starten met het label PAR en groeien daarna door naar Birdie, Eagle, Albatros en uiteindelijk een officiële handicap.

Als je nog geen handicap hebt dan kan je meedoen aan de jeugdwedstrijden.
Heb je een handicap en ervaring met wedstrijden spelen, dan mag je meedoen met de SJGE-tour (Stichting Jeugd Golf Eindhoven).
De SJGE-tour is een wedstrijdweek voor clubteams van middelbare scholieren, die 5 wedstrijden in één week op 5 verschillende golfbanen spelen. Daarnaast wordt er in oktober altijd een Jeugdstrokeplay kampioenschap georganiseerd. Dit is een wedstrijd voor de jeugd die echt een lage handicap hebben (voor jongens is dit een handicap gelijk of lager dan 20 en voor meisje een handicap gelijk of lager dan 25). Voor jeugd met een handicap tot 36 is er op de dag van het kampioenschap een stablefordwedstrijd.

Maar wat dacht je van competitie spelen met je eigen Welschap team? Jaarlijks organiseert de NGF een competitie voor de jeugd van alle Nederlandse golfclubs. Van tevoren oefen je dan met je eigen team en krijg je lessen van een pro. Daarna ga je tegen jeugdteams van andere golfclubs wedstrijden spelen om uiteindelijk natuurlijk het beste jeugdteam van Nederland te worden. Welschap speelt mee in de NGF-competitie.

Dus zet ‘m op: je zult zien dat golfen steeds leuker gaat worden als je eenmaal je handicap hebt.

De Jeugdcommissie organiseert ook, al dan niet in samenwerking met andere golfclubs, een aantal regionale jeugdactiviteiten, zoals wedstrijden onder de vlag van SJGE (Stichting Jeugd Golf Eindhoven).
Daarnaast wordt ook één paar jaar een nachtwedstrijd (in het donker, dus) georganiseerd voor de Jeugdleden, samen met de Club van 50.