Overnemen buitenlandse hcp

Een golfer, met laatste domicilie op een niet Nederlandse golfbaan, kan zijn handicap registratie naar een Nederlandse golfvereniging laten overzetten, als hij/zij de onderstaande voorwaarden voldoen:

• U heeft in het buitenland gewoond.
  • de buitenlandse club was uw erkende Home Club.
  • Uw Home Club was erkend en aangesloten bij een erkende zusterorganisatie van de NGF (EGA/USGA).
  • U heeft een uitdraai van uw buitenlandse handicapscores (d.w.z. een overzicht met  4 gespeelde rondes). Het aantal van 4 is gerelateerd aan een * actieve hcp.
  • de secretaris van uw buitenlandse club heeft een verklaring opgemaakt, waaruit blijkt dat uw Handicap is gebaseerd op ten minste vier ingeleverde scorekaarten.
  • U heeft een Nederlands correspondentieadres.
  • U heeft uw lidmaatschap bij uw buitenlandse club opgezegd.

GVB-kaartjes (of Groene kaarten) van landen welke erkend zijn: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en Tsjechië.

U komt niet in aanmerking voor omwisseling als:

• U uw buitenlandse GVB of Handicap heeft gehaald tijdens uw vakantie.
  • Uw Handicap 37 of hoger is.
  • Uw GVB-bewijs langer dan 5 jaar verlopen is (u dient dan opnieuw de proeve van bekwaamheid af te leggen bij een Nederlands examencentrum).
  • Indien u langer dan één jaar geen handicapregistratie heeft gehad.

U ontvangt een GVB-bewijs en u dient dan 3 scores in te leveren voor het verkrijgen van een handicap.

• Uw buitenlandse club niet aangesloten is bij een zusterfederatie van de NGF (EGA/USGA).
  • U in het bezit bent van een GVB uit een land dat niet dezelfde GVB-regels hanteert  als Nederland.