Gedragregels

• Iedere speler, hoe gedreven ook, dient zich onder alle omstandigheden correct, hoffelijk en sportief te gedragen.
  • Speel in gepaste golfkleding. Spijkerbroeken zijn op de baan niet toegestaan.
  • Kies je voor een korte broek, dan dient deze tot minimaal net boven de knie te reiken.
  • Heren dragen shirts met mouwen en een kraag. Dames dragen shirts met mouwen of zonder mouwen met een kraagje.
  • Je draagt sokken of kousen.
  • Golfschoenen zijn verplicht.
  • Baanpersoneel heeft altijd voorrang, wacht op hun teken voordat je speelt.
  • Voordat je start, meld je je in de golfshop.
  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de local rules, zoals vermeld op de scorekaart. Zo ook van de mededelingen en tijdelijke local rules op het mededelingenbord bij de eerste tee.
  • Zet je mobiele telefoon uit tijdens het golfspel. Gebruik deze alleen in geval van ‘n calamiteit.
  • Blijf met je golfkar zoveel mogelijk op de paden en zorg ervoor dat hij in ieder geval niet op de volgende plaatsen komt:
    • op de tees en de greens.
    • tussen de bunkers en de greens.
    • op de foregreens en aprons.
  • Volg met een buggy de aangegeven routing.
  • Plaats geen golfequipment (golfkar, draagtas) op de afslagplaats of op de (fore)green.
  • Volg de aangegeven routing, ook al is dit soms iets verder lopen.
  • Leg uitgeslagen plaggen altijd terug en druk ze aan.
  • Draag je pitchfork altijd bij je.
  • Repareer je pitchmark op de green en zo nodig een extra.
  • Hark de bunkers aan en leg de hark terug.
  • Betreed en verlaat bunkers aan de lage kant.
  • Laat achteropkomende, snellere spelers, door. Zeker als de hole voor je vrij is.
  • Sla op een par-3 hole pas af als deze geheel vrij is.
  • Drivingrangeballen zijn eigendom van de golfbaan en mogen uitsluitend op de drivingrange worden gebruikt.
  • Deponeer afval, ook papiertjes en peuken, in de afvalbakken.
  • Draag geen hoofddeksels in het clubhuis.
  • Loop even naar buiten als je in het clubhuis gebeld wordt.