Speeltempo

Tips om uw speeltempo te verhogen

• Houd aansluiting bij de flight voor u. Als er ruimte achter u vrij is,betekent dit alleen maar dat de flight achter u te langzaam speelt en niet dat u dan rustig aan kunt doen.
  • Als het uw beurt  is om te slaan, zorg er dan voor dat u écht klaarstaat.
  • Probeer de afstand in te schatten van uw bal naar het volgende punt als u ernaar toe loopt. Dus niet als u er al bent.
  • Tijdens dat zelfde wandelingetje kunt u ook vast een club kiezen.
  • Neem altijd een extra bal mee in uw broekzak. Als u twijfelt over het terugvinden van uw bal, sla dan een provisionele bal.
  • Klets niet te veel op de green,dat kan ook prima als je naar de volgend hole loopt.
  • Als u hebt uitgeholed, maak dan geen oefenputjes meer. De ander moet dan wachten met de vlag en de flight achter u wil ook graag doorspelen.
  • Vul de scorekaarten in als u naar de volgende hole loopt of op de afslag van de volgende hole, niet op de green.
  • Als u “de eer” heeft, sla dan eerst af en vul dan pas uw scorekaart in.
  • Les in de baan: niemand zit op uw advies te wachten, echt niemand.
  • Zet uw tas of trolley aan de zijkant van de green neer in de richting van de volgende hole. Als dit betekent dat u een stukje moet omlopen,doe het dan toch maar.
  • Zoeken nar de bal “mag” niet langer duren dan twee minuten, al zeggen de regels dat u vijf minuten de tijd hebt. Bent u vastberaden toch de bal te vinden? Laat dan meteen het groepje achter u door, ook als iemand alleen speelt.
  • Als uw medespeler of tegenstander naar de bal gaat zoeken en u bent in de mogelijkheid om eerst de bal te slaan, doe dat dan, ga daarna mee zoeken.
  • U mag als eerste afslaan want u heeft de vorige hole gewonnen, maar u bent nog niet gereed? Laat dan degene die wel klaarstaat voorgaan.
  • In Matchplaywedstrijden worden korte putjes gegeven. Hole dan niet uit en raap de bal op.
  • In Stableford kunt u een bepaald aantal punten per hole verdienen. Heeft u dat aantal overschreden? Raap dan de bal op en loop met uw medespeler mee tot hij of zij de hole afmaakt. Speel dus niet verder.
  • Maak één proefswing voordat u slaat.
  • Als u nog een korte put over hebt, maak ‘m dan in plaats van te merken.
  • Telefoneer nooit in de baan, tenzij het een noodgeval is.
  • Kijk naar de bal van de medespeler als hij slaat, zodat u weet waar hij, zij of u moet zoeken.
  • Markeer uw bal op de green direct, ook als uw medespelers er gen last van kunnen hebben.
  • Let  erop dat u de vlag bewaakt of eruit haalt als het nog niet uw beurt is om te putten. Het is niet alleen beleefd, maar het scheelt in tijd. En bekijk meteen uw lijntje als de ander aan het putten is.
  • “Wacht, wacht, ik sla nog even eentje.” Hoezo?
  • Plons! Kwam uw bal in het water terecht?  Lekker laten liggen.
  • Uw bal is zeker out of bounds: laten liggen en doorgaan met uw tweede bal.
  • Loop door! Het is goed voor uw gezondheid en het scheelt stukken in tijd.