Plaatselijke Regels

1. BUITEN DE BAAN (OUT OF BOUNDS) Buiten de baan is aangegeven met witte palen of wit geschilderde hekdelen.
  1. VASTE OBSTAKELS
    Alle markeringspalen van waterhindernissen en GUR, alsmede afstandspalen en aangepaalde bomen of bomen voorzien van een blauw lint, zijn vaste obstakels. Indien er sprake is van belemmering door deze obstakels mag de belemmering ontweken worden volgens regel 24-2b.
    LET WEL: het uitnemen van genoemde palen is verboden.
  1. WATERHINDERNISSEN
    Alle waterhindernissen op de baan zijn voorzien van markeringen.
    Dit houdt in dat de rabatten (dit zijn de sloot-vormige structuren ter hoogte van hole 6, 7 en 11) als door de baan beschouwd moeten worden.
  1. AARDEN WAL LINKS VAN DE GREEN VAN HOLE 11
    Indien een bal, die tegen de aarden wal links van de green van hole 11 ligt onspeelbaar verklaard wordt, mag de speler besluiten te handelen volgens de normale procedure (regel 28), of, met bijtelling van 1 strafslag, een bal droppen in de droppingzone achter de green.
  1. GROND IN BEWERKING (GUR)
    Het is verboden te spelen uit gebieden die als GROND IN BEWERKING zijn aangemerkt. Gebieden van GUR worden aangegeven door middel van blauwe palen of door wit omlijnde gebieden waarin een of meer blauwe palen geplaatst zijn. Ontwijken volgens regel 25-1b.
  1. PER ONGELUK BEWOGEN BAL(MERKER) OP DE GREEN (Regels 18-2, 18-3 en 20-1)
    Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen.
    De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1.
    Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.
    Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats (zonder straf). Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen moet worden teruggeplaatst.

Straf bij overtreding van bovenstaande plaatselijke regels:

Matchplay:   Verlies van de hole.
Strokeplay:  Twee slagen

1. AFSTANDSMETERS
    Een speler mag afstanden bepalen met een afstandsmeter. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een afstandsmeter gebruikt om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijv. helling, windsnelheid, windrichting, advies over clubkeuze, etc.), overtreedt hij Regel 14-3.

Straf bij overtreding van deze regel:

Bij eerste overtreding: Matchplay - Verlies van de hole; Strokeplay - Twee slagen.
Bij een volgende overtreding: Diskwalificatie.

1. TIJDELIJKE PLAATSELIJKE REGELS
    Als er Tijdelijke Plaatselijke Regels van kracht zijn staan deze vermeld op het informatiebord in de gang bij de wedstrijdkamer.

OVERIGE INFORMATIE

Op alle holes worden afstanden tot het midden van de green aangegeven door:

• Houten palen aan de rechter en/of linker kant van de fairway op 100 en/of 150 meter, en
  • door middel van afstandsplaatjes op de sprinklerdeksels in de fairway.

De witte lijnen voor de greens geven de gebieden aan die niet met een trolley of buggy betreden dienen te worden.

Indien een Dropping Zone aangegeven is d.m.v. een bord moet binnen 1 stoklengte van dit bord gedropt worden.