Jeugd (Youth)

For English, see below

Je kind op GOLF. LEUK!

Golf is een leuke individuele teamsport.

Je traint samen, wedstrijden speel je samen, soms met elkaar en soms tegen elkaar.

De Jeugdlessen worden in nauwe samenwerking met Golfschool André Jeurissen verzorgd op basis van het “Committed to Jeugd” programma van de NGF.

Golfclub Welschap is gecertificeerd voor dit opleidingsprogramma.

Welschap heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de golfsport. Plezier staat bovenaan in de FUNdamentals. Maar ook spelen wij competitie en willen wij graag prestatie promoten en persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Golf is een sport die je kan beoefenen op alle niveaus en met alle leeftijden. Met leeftijdsgenoten, maar ook met papa's en mama's en ook opa's en oma's.

Golf is van jong tot oud. Al vanaf 6 jaar kan je kennis maken met de golfsport door middel van groepslessen. Daarnaast worden clubwedstrijden, open jeugdwedstrijden en andere activiteiten georganiseerd en kan je met een team deelnemen aan de competitie.

Op de baan zijn speciale jeugdtees aangebracht op afstanden die ook door de jongere jeugd goed bespeelbaar zijn.

Wij werken met twee halfjaar-programma’s (voorjaar en najaar). Elk halfjaar-programma bestaat uit 9 golflessen en ca. 4 wedstrijden.

De drie P's: Plezier, Persoonlijke ontwikkeling, Prestatie gelden altijd als uitgangspunt.

Onze jeugd krijgt les van golfpro's en worden begeleid door onze NGF gecertificeerde jeugdcoaches.

Your Kids+Golf=FUN!

Golf is a fun individual team sport.

You train together and play together, against each other or as a team.

The trainings are provided in cooperation with Golfschool André Jeurissen based on the ‘committed to youth’ programme by the Dutch national golf association (NGF).

Golfclub Welschap is a certified member of this programme.

Welschap has also developed a special programme to allow kids to familiarise themselves with the game, called FUNdamentals. Fun is our number one priority with FUNdamentals, but we also hold contests and value performance and personal development.

Golf is accessible to all levels and open to all ages. Kids can play with their peers, but also with dad, mom, grandpa en granny.

Golf is a sport for all ages. From the age of 6, kids can participate in group lessons to acquaint themselves with the game of golf. Apart from the lessons however, we also organise other activities such as youth contests and contests for young and old. We’ve fitted the course with tees for all ages, so that a hole is accessible for the younger children as well. Our yearly schedule is divided into two sections: the first and the second half of the year. Each section includes 9 golf lessons and around 4 contests.

Our principals remain: fun, personal development and performance.

Our youth gets lessons from professionals and NGF certified golf coaches.