Lessen, training en wedstrijden

For English, see below

Wij werken met twee halfjaar-programma’s (voorjaar en najaar). Het halfjaar-programma bestaat uit:
- 9 golflessen
- 4 wedstrijden.
Alle activiteiten sluiten aan bij de leeftijd en het niveau van het kind.

De golflessen zijn zondagochtend. Je traint in kleine groepjes van maximaal 6 spelers. Trainingen zijn anderhalf uur op drie gebieden: putten, korte spel, lang spel. Na afloop drink je samen een glas ranja en eet je een stukje fruit in het clubhuis.

Daarnaast worden optioneel 1x per twee weken extra trainingen aangeboden op woensdagmiddag.

We spelen 1x per maand een jeugdwedstrijd waaraan alle jeugdleden deelnemen. Hierin worden wedstrijdjes gedaan op de drie onderdelen: putten, korte holes en als afsluiter in de grote échte(!) baan, waarbij je afslaat van een tee behorende bij je eigen niveau. Tevens worden de etiquetteregels op een aansprekende manier bijgebracht. De wedstrijden zijn zondagmiddag.

Welschap is gecertificeerd gebruiker van het officiële jeugdprogramma van de NGF, Committed to Jeugd.
Het programma 'Committed to Jeugd' is bedoeld voor club, golfbaan en golfprofessional, die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen en verankeren binnen de club of het bestaande jeugdprogramma wil verbeteren.

Om de voortgang goed in kaart te brengen, maken wij gebruik van het label-systeem van de NGF. In vijf stappen groeien de kinderen daarmee richting hun eerste handicap [54]. Ze starten met het label PAR en groeien daarna door naar Birdie, Eagle, Albatros en uiteindelijk een officiële handicap. Details hierover: zie het Stappenplan en Labelsysteem.

Iedereen doet mee aan onze jeugdwedstrijden, ook als je nog geen handicap hebt. Heb je een handicap en ervaring met wedstrijden spelen, dan mag je meedoen in teamverband met de competitie, en andere wedstrijden spelen zoals bij voorbeeld de wedstrijdweek van de Stichting Jeugd Golf Eindhoven (SJGE). In de competitie organiseert de NGF een competitie voor de jeugd van alle Nederlandse golfclubs. Van tevoren oefen je dan met je eigen team en krijg je lessen van een pro. Daarna ga je tegen jeugdteams van andere golfclubs wedstrijden spelen om uiteindelijk natuurlijk het beste jeugdteam van Nederland te worden. Welschap speelt mee in de NGF-competitie en is aangesloten bij de SJGE.

Daarnaast wordt ook één paar jaar een Neon-nachtwedstrijd (in het donker, dus) georganiseerd voor de Jeugdleden, samen met de leden van de Club van 50, die de jeugd finacnieel ondersteunen.

Ook bezoeken we elk jaar het ING Golfweek én het KLM Open met alle kinderen.

Dus zet ‘m op: je zult zien dat golfen steeds leuker gaat worden, zeker als je eenmaal je handicap hebt.

Lessons, training and contests

We work with two schedules each year, one for the first half of the year and the other for the second. They consist of:
-9 golf lessons
-4 contests.

All activities are personalised to the level and the age of the child.
The lessons are on Sunday mornings. You train in small groups with a maximum of 5 other players. The lessons are 1½ hours long and focus on three key areas of golf: putting, short game, long game. Afterwards you can drink a glass of lemonade together and fruit slices are provided.

Aside from that you can also choose to join in with the afternoon trainings, which are held every other Wednesday.

We have a youth contest once a month which is open to all youth members. The contest consists of three parts: putting, short holes and to top it all of holes on the big course. We have a variety of tees so you can start your hole of from a distance that is suited to your level. Beside that the rules of etiquette are taught in an appealing way. The contests are held on a Sunday afternoon.

Welschap is a certified user of the official youth programme of the NGF, ‘Commited to Youth’. The programme ‘Committed to Youth’ is meant for the club, course and professional, that want to develop a good youth programme that is at the heart of the club or improve the existing one.

To show improvements in the game, we use the label-system of the NGF. This means that kids will grow en route to their first handicap (54). They start with PAR and then go on to Birdie, Eagle, Albatross and finally an official handicap. For further details see: ‘het Stappenplan en Labelsysteem’.

Everyone takes part in our contests, even though you might not have a handicap yet. If you do have one, however, you can compete in contests representing the club, organised by the NGF, and play in other tournaments such as a week of contests organised by the Stichting Jeugdgolf Eindhoven (SJGE). The contests organised by the NGF are played all around the country. You can practice beforehand with your own team and receive lessons from a pro. After that you compete against other teams to, eventually, become the best team in The Netherlands! Welschap competes competes in the NGF competition and is a member of the SJGE.

We also organise a Neon night contest with the members of ‘Club van 50’ every year (in the dark), who financially support the youth.

We visit the ING Golf Week and KLM open each year with all members.

So go on: you’ll see that golf will keep getting more fun, especially once you reach your handicap.