Baanstatus

50+ Cup Oude tijden herleven

Geplaatst: 11-05-2018

De 50+ cup, die overtuigend door Annemieke van Nunen werd gewonnen, deed oude tijden herleven op Welschap.

Martin Vermeulen, Hedwig van Rijkom en
winnares Annemieke van Nunen

Maar liefst 69 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. De eerste deelnemers startten om 9.00 uur en de laatste flight vertrok om 12.40 uur. En met de eerste slag in de eerste flight op de eerste hole was het al meteen raak. Een hole-in-one en 5 punten voor Martin Vermeulen. Maar gezien de totaalscore van Martin (31 slagen) was dit waarschijnlijk ook wel meteen zijn allerbeste slag van de dag.

Ook de winnaar van vorig jaar, Joep Caers, had deze keer een mindere dag en bleef ver van de ereplaatsen. Die waren dit jaar voorbehouden aan louter dames. De derde plaats was voor Hedwig van Rijkom, die 34 punten scoorde. De tweede plaats was voor Nellie van der Bij, die een score van 36 punten binnen bracht. Maar de grote winnaar was Annemieke van Nunen, die maar liefst 42 stableford punten scoorde en er met de wisseltrofee vandoor ging. In haar speech meldde Annemieke dat zij veel steun heeft gehad aan een briefje met tips, dat zij van echtgenoot Hans bij het ontbijt had meegekregen. Hans bleef zelf op de veertigste steken, om maar weer eens te illustreren dat over golf praten toch makkelijker is dan het te doen.  

Het was opvallend druk bij de prijsuitreiking. Het blijft een vraag of dit kwam omdat iedereen graag  met Martin wilde toosten op zijn hole-in-one, of dat deelnemers gewoon bleven hangen omdat het heel gezellig was. Feit was dat het lang druk en gezellig bleef op het terras. Daarom mijn vraag: keren oude tijden terug op Welschap. Ik hoop van wel.

 

 

Voor de totale uitslagenlijst klik je hier.

 

 

Bert Verstraten

 

« Nieuws overzicht