Beslissend weekend voor Matchplay Kampioenschappen

Geplaatst: 06-09-2017

Matchplay Kampioenschappen

We hopen op veel publiek’

Het hoogtepunt van de Matchplay Kampioenschappen dient zich zondagmiddag aan, als de finalisten in het strijdperk treden, ongetwijfeld gesecondeerd door officiële caddy’s’en vergezeld van de nodige belangstellenden, die de strijd hole voor hole willen volgen. Het ontbreekt er nog maar aan dat er tv-opnamen worden gemaakt. Rond 17.00 uur wordt de prijsuitreiking verwacht.

Wie de finale haalt, heeft normaal gesproken op zaterdag en zondag al drie wedstrijden van achttien holes achter de rug. De exacte informatie over de wedstrijden is  te vinden op internet via de volgende link: https://drive.google.com/drive/folders/0B-MAOJRDQW36WjZUU2JKNDFtNmM?usp=sharing

Het is de bedoeling dat de leden van de club de uitslagen van de wedstrijden in het weekend op de voet kunnen volgen op de website. Met als apotheose de ontknoping op zondagmiddag. “We hopen op veel publiek”, aldus Noud van Roosmalen, voorzitter van de Wedstrijdommissie, lid van de wedstrijdleiding en zelf nog in de strijd in categorie 2.

Jammer genoeg zijn er enkele blessures waaruit mogelijk nog afmeldingen volgen. Van Roosmalen ziet dat als een minpuntje van het poulesysteem. “Tussen de eerste wedstrijden en het finaleweekend zitten drie maaanden. De kans dat mensen in die periode geblesseerd raken, is natuurlijk aanwezig.“

Maar verder zijn de ervaringen met de opzet van dit jaar alleen maar positief. De kampioenschappen zijn voor het eerst niet samengeperst in twee weekenden in september, maar verspreid over de hele zomer.  De echte evaluatie moet nog plaatsvinden, maar de gevolgde werkwijze lijkt beslist voor herhaling vatbaar.

“De belangstelling was zeker goed”, aldus Noud. “Er zijn veel meer partijen gespeeld dan in  voorgaande jaren. Alle partijen zijn ook gespeeld, hoewel het daar in de eerste maand niet naar uitzag. Op een gegeven is het losgekomen en vorige week is de laatste poulewedstrijd gespeeld.”

Bij de poulewedstrijden hebben zich al de nodige verrassingen voorgedaan. Die blijven uiteraard ook in het weekend volop mogelijk. “Het is absoluut niet zo dat de laagste handicapper steeds wint.”

Dat is ook de charme van matchplay. Elke hole kan in deze wedstrijden van man tot man en vrouw tot vrouw voor een ommekeer in het wedstrijdverloop zorgen, ongeacht het verschil in handicap.

Vorig jaar toonden Pepijn Kokke en Henriëtte van der Bosch zich op de slotdag de sterksten.