Baanstatus

Diefstal op de baan

Geplaatst: 01-02-2020

In de buurt van de green van hole 13 en 16 en de afslag van hole 14 en 17 is het al diverse malen voorgekomen dat een onverlaat aan een van onze golfballen zit. Hij verrolt deze en gaat er soms zelfs mee vandoor. Het blijkt om een zwarte kraai (Corvus corone) te gaan.

Soms lukt het om hem te verjagen door hard in je handen te klappen, maar als hij je bal als speelgoed of als trofee gebruikt, wat doe je dan?

De kraai is een ‘invloed van buitenaf’, in het Engels een ‘outside influence’ (vroeger: outside agency). Dit is in het spelregelboekje bij de Definities na te lezen op pagina 150.

Regel 9.6 beschrijft wat je mag doen als je bal opgenomen of bewogen is door een ‘invloed van buitenaf’. Zoals je wellicht al verwacht, mag je je bal (of een vervangende bal) zonder straf terugplaatsen. Als de plaats niet precies bekend is, mag je deze schatten.

Vooralsnog is het niet bekend waar deze liefhebber zijn ballen verzamelt. Gezien het seizoen is het onwaarschijnlijk dat hij (of zij) zijn nest ermee vult.

 

Antoine Verster  (Regel- en Handicapcommissie)

 

Terug naar TeeNews

« Nieuws overzicht