Eerste wedstrijd Stableford-zomercompetitie

Geplaatst: 10-04-2017

Stableford-zomercompetitie

Tot de serieuze wedstrijden op Welschap horen die van de Stableford-zomercompetitie. De organisatie is in handen van de Wedstrijdcommissie (in dit geval Thijs Hendrix en Tom van Dam), en dat betekent per definitie dat de nadruk ligt op 'het competitieve element van de golfsport', zoals het Wedstrijdreglement van onze club dat zo mooi zegt.

Het betekent allerminst dat alleen lage handicappers zich aangesproken moeten voelen: elke golfer met een EGA-handicap is van harte welkom en zal beslist aan zijn of haar trekken komen. Wie na verrekening van de handicap de hoogste Stableford-score behaalt, wint de wedstrijd en mag een prettige prijs in ontvangst nemen. Ook nummer 2 en 3 vallen in de prijzen. Daar hoeft het niet bij te blijven.

De Stableford-zomercompetitie bestaat uit zeven wedstrijden: één per maand van april tot en met oktober, steeds op een zaterdag. Niemand is verplicht om aan alle wedstrijden mee te doen: de inschrijving geldt per wedstrijd. Winnaar van de hele competitie is degene die in oktober de vijf beste scores behaald blijkt te hebben tijdens de wedstrijden. Naast een interessante cadeaubon staan er nog twee beloningen op het spel: een mooie wisselbeker plus een vermelding op het schild in het clubhuis. Vorig jaar was Gina Bartholomeüs de gelukkige. De openingswedstrijd van deze competitie is op zaterdag 15 april. Grijp je kans!