Baanstatus

Ernstige schade op hole 16 door quad

Geplaatst: 07-01-2020

Een onverlaat heeft met zijn quad ernstige schade toegebracht aan de green van hole 16. Ook de voorgreen van hole 13 is beschadigd.

Greenkeeper Marijn van den Berk neemt aan dat de schade zaterdag tegen de schemering is ontstaan. "Een jonge gast heeft voor de lol wat over dat deel van de golfbaan gecrosst, veronderstel ik. Hij moet vol gas een rondje gereden hebben. Aan de sporen is te zien dat het met een quad gebeurd moet zijn." 
quad: https://nl.wikipedia.org/wiki/Quad_(vervoermiddel)

Langer dan 30 seconden zal de vandaal niet over zijn rondje gedaan hebben, maar de greenkeepers) hebben er nu veel werk aan om de schade te herstellen. Maandag hebben ze zand en dressgrond gestrooid over het aangetaste deel van hole 16. Gisteren was hole 13 aan de beurt.

"We proberen alles zo vlak mogelijk te maken. Het is nu te koud om graszaad te strooien. Als we dat eenmaal mogen doorzaaien, komt het wel weer goed." Alleen al met het graszaad zijn flinke kosten gemoeid.

Wel vaker hebben de greenkeepers af te rekenen met de gevolgen van vandalisme, maar dit is in de beleving van Marijn wel een van de ergste gevallen in zijn soort. "Er is wel eens iemand met een bromfiets over de golfbaan gereden, maar die laat geen diepe sporen na. Nu is de schade veel groter door de veel ruwere grip van de banden."   

Onderstaande foto's geven een indruk van de aangerichte schade.

 
     

 

Bas Bierkens

 

« Nieuws overzicht