Goede resultaten in NGF-Najaarscompetitie

Geplaatst: 22-10-2018

Goede resultaten in

NGF-Najaarscompetitie

Op de eerste dag van de NGF-Najaarscompetitie, vorige week zondag op de baan van de Efteling, eindigde het team van Welschap al op de tweede plaats. Zondag jl. deden de dames daar nog een schepje bovenop door het beste resultaat te boeken in hun poule van vier teams. De komende twee wedstrijden, op Landgoed Bergvliet (28 oktober) en de Golfhorst (4 november)  moeten uitwijzen of zij doorgaan naar de finale op 11 novemberbij Golfclub Anderstein.

Op een wedstrijddag treden er steeds vier speelsters van Welschap aan. Iedere speelster maakt dan deel uit van een flight met nog drie speelsters/spelers van de andere clubs uit de poule. Aan het eind van de dag worden de drie beste scores per team bij elkaar opgeteld. De spelvorm is 18 holes individueel Stableford met handicapverrekening.De teams in de poule hebben een gevarieerde samenstelling: een team kan bestaan uit louter dames, maar er is ook team van alleen maar heren, terwijl er ook gemengde teams meedoen.

In totaal bestaat het team van Welschap uit zes dames: Ans Hendrix (captain), Paula Haag, Lia van Haaren, Ans Koppen, Angela Mangelmans en Sacha Postma.

Bas Bierkens