Henriƫtte van der Bosch en Ronald Waterreus: geen prijs, maar uitermate content

Geplaatst: 15-10-2019

Op de Eindhovensche verzamelden zich zaterdag (12 oktober) ruim zeventig clubkampioenen strokeplay uit heel Nederland om uit te maken wie er zich ‘Kampioen der Clubkampioenen 2019’ mocht noemen. De wedstrijdvorm was strokeplay zonder handicapverrekening, met een heren- en een damescategorie.

Voor onze golfclub traden Henriëtte van der Bosch en Ronald Waterreus in het strijdperk, nadat ze op grond van hun handicap (8.6 en 4.4) waren toegelaten. Zij verzekerden zich daarbij van de steun van een caddy, respectievelijk Ineke Soetens (vorig jaar zelf deelneemster) en Graig Townsend (ook vorig jaar al caddy van Ronald).

Het hele veld bestond uit single handicappers, dus het beloofde een zware strijd te worden. En die verwachting kwam uit. Bij de prijsuitreiking beperkte de rol van onze clubgenoten zich dan ook tot die van geïnteresseerd toehoorder, maar hun voldoening over deze golfdag was er niet minder om.

“Heel bijzonder om zo’n wedstrijd te spelen”, zo keek debutant Henriëtte terug. “Het was een heel mooie dag.”

De hele entourage en de verzorging inclusief een Indonesich buffet spraken haar erg aan. Superleuk vond ze het dat er ook nog leden van Welschap als toeschouwer aanwezig waren.

Dat ze matig scoorde, kon haar niet deren. “Mijn flightgenoten hadden een handicap van 2 en 4 en de kampioene +1. Daar valt niet tegenop te spelen.” Ronald Waterreus had dezelfde ervaring, net als vorig jaar.

Volgend jaar willen ze beslist weer van de partij zijn. Henriëtte: “Daar ga ik heel erg mijn best voor doen.”

Bas Bierkens