Hitte speelt senioren parten

Geplaatst: 23-06-2017

'18 holes spelen was onverantwoord'

"Het was onverantwoord om 18 holes te laten spelen", verklaart Rini van de Heuvel de beslissing om de seniorenwedstrijd van donderdag jl. in te korten. "Wie wilde, kon op eigen gelegenheid achttien holes lopen, maar voor de wedstrijd telden alleen de eerste negen holes. Iedereen was daar volgens mij heel blij mee." De marshall zorgde onderweg voor koel, helder water.

Inderdaad waren er nog wel wat spelers die doorliepen na hole negen. Ook Rini zelf. "Maar op hole 14,15 en 16 heb je helemaal geen beschutting. Dus die hebben we overgeslagen. Uiteindelijk heeft bij mijn weten niemand alle 18 holes gelopen."

Van de bijna vijftig spelers die de hitte trotseerden (acht hadden zich tevoren afgemeld), boekten Nico Bollen, Frits Langendoen en Michael Schreuder het beste resultaat met respectievelijk 21, 20 en 20 punten.

Voor de hele uitslag klik hier