Hole-in-one voor Martin Vermeulen

Geplaatst: 10-05-2018

Binnen één etmaal beleefde onze Golfbaan twee hole-in-ones op hole 1. Na Els Beckers op woensdag bij de Ladies kwam Martin Vermeulen (handicap 18) tijdens de wedstrijd om de 50+-Cup tot dezelfde uitzonderlijke prestatie.

Een trotse Martin Vermeulen

Normaal gaat Martin Vermeulen eerst inslaan op de driving range. Maar dit keer beperkte hij zich tot een beetje putten en chippen. "We moesten al vroeg, om 9.00 uur, afslaan en ik had geen zin om extra vroeg op te staan."

Zo kon het gebeuren dat de eerste de beste slag in de wedstrijd om de 50+-Cup meteen een hole-in-one opleverde. Als flightgenoot van Martin zag ik zijn bal op hole 1 kaarsrecht in de richting van de pin vertrekken. Maar waar die precies terecht kwam, was niet goed te onderscheiden. "Hij zal  toch niet over de green heen zijn?", was even de vrees van Martin. Maar zo hard rolde de bal de green niet op.

Dichter bij de hole gekomen konden we zijn bal niet ontdekken. Hij zal toch niet ...? Jawel.

"Toen ik in de hole keek, ontdekte ik een bal met een grote zwarte M, die me lag aan te grijnzen", aldus de dolgelukkige Martin. "Dat was wel een heel bijzondere gewaarwording."

Meteen zag hij er ook wel de humor van in. "Nu komt mijn naam in één keer toch nog op het tableau in het clubhuis te staan. Op een andere manier zou me dat niet lukken."

Hans van Nunen zag dat toch anders, toen hij van de hole-in-one hoorde. "Het komt er nu toch nog uit bij jou, Martin."

Bas Bierkens