IGolf Mix team bereikt finale

Geplaatst: 04-09-2019

Het Welschapteam dat onder de naam WWON meespeelt in de I-Golf Mix competitie heeft de finale van de matchplay competitie bereikt. Op golfpark Almkreek won het team dat deze keer uit, André van Lieverlo, René Soetens, Bert Verstraten, Carlo Kant, Ton van Wezel en Jos Haag bestond, ruim van Bleijenbeek.

De IGolf Mix matchplay competitie is een zogenaamde Dubbel Negen Competitie. Het team dat uit 6 spelers bestaat speelt eerst in 3 dubbels een 9 holes fourball better ball wedstrijd. Daarna worden 6 single matchplay wedstrijden van 9 holes gespeeld. Voor elke gewonnen hole krijgt een team of een speler 2 punten. Wordt gelijk gespeeld dan krijgt elk team of elke speler 1 punt. Alle 9 holes worden gespeeld. De maximale score is dus 18 punten, maar het team of de speler die de 9 holes wint krijgt 2 extra punten. In totaal kan per 9 holes dus maximaal 20 punten gewonnen worden.  De scores van de drie dubbelpartijen en de beste 4 scores van de singles worden samengeteld.

Onder het toeziend oog van bestuurslid Mario Peijnenborgh en de twee andere teamleden Arie Struijk en Willem Rozenberg bleek al snel dat het  team goed op dreef was. Ondanks het slechte weer -gedurende de helft van de wedstrijd viel de regen met bakken uit de lucht-  werden de punten goed binnengehaald. Uiteindelijk bleef de teller voor het WWON-team  steken op 96 punten van  de beschikbare 140 punten. De tegenstanders uit Bleijenbeek moesten genoegen nemen met 44 punten. Daarmee was de plek in de finale binnen. Die finale zal gespeeld worden tegen het team met de illustere naam De Sultans of Swing. Zij wonnen van de kampioen van vorig jaar HMT Friends in Golf . Dat belooft een hele spannende wedstrijd te worden. Voor mensen die een kijkje willen nemen, de finale is op 18 september op golfbaan Prise d'Eau.

Bert Verstraten