Baanstatus

Ineke Soetens en Lucas Meelen winnen MPK

Geplaatst: 09-09-2019

 

Ineke Soetens en Lucas Meelen Kampioenen MPK


Het Matchplaykampioenschap van 2019 is bij de heren -toch wel verrassend- een prooi geworden voor de 16-jarige Lucas Meelen. Hij won in de finale met 6/5 van Mark Faassen, die toch door velen getipt was als de gedoodverfde winnaar. Lucas bereikte de finale door achtereenvolgens te winnen van zijn vader, René Soetens, Niels Nederlof en Pepijn Kokke. Mark rekende af met Mark Wilde,  Alun Jones, Ronald Waterreus en Jos de Greef. Het was jammer dat de partij tussen Ronald Waterreus en Mark, die erg spannend was, eindigde in een anticlimax. Op de 18e hole moest Ronald de wedstrijd gewonnen geven als gevolg van een opspelende blessure. 
 
Voor veel leden zal Lucas Meelen een grote onbekende zijn, maar daar gaan we in TeeNews wat aan doen. We hebben met Lucas afgesproken dat wij de nieuwe Matchplaykampioen wat meer in de spotlight zullen zetten, met een uitgebreid interview.  Maar dat hij een aardig balletje slaat blijk uit onderstaande video waar hij de bal op fabelachtige wijze op de green van hole 4 slaat en daarmee de wedstrijd wint.

Bij de dames was de winst voor Ineke Soetens. Zij versloeg concurrente Henriëtte van der Bosch op de 18e hole. De wedstrijd ging gelijk op en op de teebox van de laatste hole was de stand 1 up voor Ineke. De approachslag van Henriëtte was heel dichtbij de pin en een AS lag in het verschiet. Maar Ineke antwoordde met een prachtige put en besliste de wedstrijd (1/0). De weg naar de finale was voor de dames een stuk korter dan voor de heren. Ineke won van Lia Fassbender en Eloise Senders. Henriëtte rekende af met Ingrid van Roosmalen en Astrid van Eerd. Het is toch jammer dat het aantal inschrijvingen bij de dames al jaren terugloopt. Het zou mooi zijn als de WECO erin zou slagen het tij te keren. 
 
De tweede categorie bij de heren werd gewonnen door André van Lieverlo, die in de finale met 3/2 van Bert Verstraten won. In de finale van de derde categorie was de winst voor Rogier Soupart. Hij won uiteindelijk op de 19e hole van Jos Haag. 

Een leuke vondst was de stablefordwedstrijd om de Sub-cup die de WECO voor verliezers en ander belangstellenden had georganiseerd. Aan het resultaat te zien had men zich voorgenomen om zichzelf te revancheren, want er werd erg goed gescoord. De winst was voor Dennis Rommendahl met 38 stablefordpunten, voor Orpheo Sabajo met 37 en René Soetens met 36 stablefordpunten 
 

Voor uitslagen van categorie 1 Dames klik hier 

Voor uitslagen van categorie 1 Heren  klik  hier 

Voor uitslagen van categorie 2 Heren  klik hier 

Voor uitslagen van categorie 3 Heren  klik hier 
 
Voor de uitslag van de Sub-Cup kun je hier  klikken 

 

Je vind ze ook op de website,  ga je naar  “Wedstrijdinformatie -> WeCo uitslagen -> 2019 -> Diverse klassementen -> Meerronden”. 
Log wel eerst in en klik dan op onderstaande link: 
https://www.golfclubwelschap.nl/wedstrijdinformatie/weco_uitslagen/2019/btrr53gvhjr 

 

  

Bert Verstraten 

 

« Nieuws overzicht