Jan Paulussen wint Henk Brandsma Bokaal

Geplaatst: 27-10-2018

Al eerder heeft Jan Paulussen een grote prijs in ontvangst mogen nemen op de slotdag van de zomercompetitie van de senioren, Maar de volgende dag moest hij die weer inleveren. De wedstrijdleiding had vastgesteld dat Jan bij nader inzien niet voldeed aan alle reglementaire voorwaarden om voor de prijs in aanmerking te komen. Vervelend, maar Jan kon er alle begrip voor opbrengen.

Dit keer stond hij op de slotdag van de seniorencompetitie weer voluit te gloriëren bij de prijsuitreiking. Maar nu was er geen twijfel mogelijk: Jan had de wedstrijd om de Henk Brandsma Bokaal overtuigend gewonnen. Met 39 punten bleef hij Jos de Rooij  (37 punten) en Marjos Dorjee (36 punten) ruim voor. Jan mocht een mooie beker in ontvangst nemen als bewijs van zijn prestatie.

Maar hij moest wel zonder de officiële wisselbokaal naar huis. Want deze prijs was in de weken vóór de wedstrijd zoek geweest, zo bekende Rinie van den Heuvel  bij de prijsuitreiking. Pas op de wedstrijddag kwam hij erachter waar de prijs gebleven was: ergens op zijn zolder. Hij beloofde dat Jan de Henk Brandsma Bokaal zo snel mogelijk in zijn bezit krijgt. Dan kan hij er nog een jaar van genieten.

Bas Bierkens