Baanstatus

Kopje onder

Geplaatst: 15-05-2017

Kopje onder

Het is de schrik van elke golfer: je kar in het water zien belanden. Het overkwam onlangs Sacha Postma tijdens een competitiewedstrijd in Wittem en donderdag was Jan Rothkrantz de ongelukkige tijdens de wedstrijd om de Senioren Trophy. 
"Mijn afslag op hole 11 was niet goed, mijn bal verdween over de heuvel", vertelt Jan. "Ik ging als een gek kijken waar die was gebleven. Toen ik omkeek, zag ik mijn kar middenin de plomp terechtkomen.  Heel stom, ik had hem niet op de rem gezet."
Jan zat meteen in de zenuwen, want al zijn spullen zaten in zijn tas: telefoon, autosleutels, trui, autopapieren, e.d. Hij stapte tot zijn middel in het water en met hulp van zijn flightgenoten Marius van Meel, Henk van der Made en greenkeeper Marijn van de Berk kreeg hij zijn kar met tas weer op het droge, terwijl Jeannine van den Broek het tafereel vastlegde op haar mobieltje.
Zijn telefoon en zijn autosleutels bleken de duik overleefd te hebben. "De rest was zeiknat. Ook mijn kleren. Dus toen ben ik maar naar huis gegaan."
Tegen de avond keerde hij in schone, droge kleren terug voor het buffet en de prijsuitreiking. Wedstrijdleider Rinie van den Heuvel had goed nieuws voor hem: in de uitslag kreeg hij de kwalificatie 'justified quit' en bovendien mocht hij de prijs voor de neary op hole 1 in ontvangst nemen.
Zijn golfkleren zijn inmiddels weer schoon, zijn tas is nog steeds niet droog.

 

Met vereende krachten wordt de kar weer op het droge gebracht.

« Nieuws overzicht