Ladiesdagen Welschap: zijn serieus èn gezellig

Geplaatst: 22-05-2017

Vriendinnenwedstrijd

Vanaf begin april zijn de ladies weer elke week in actie op de woensdag. In de winter spelen ze de inloopwedstrijden met een ietwat vrijwillig karakter, maar in de lente en de zomer zijn de wedstrijden een stuk serieuzer. Er wordt elke week een qualifying kaart gelopen, serieus geteld en geschreven en men houdt zich aan de golfregels.

Er bestaan drie soorten wedstrijden: ‘gewone wedstrijden’, spelvormen en de competitie Trophywedstrijden.

Daarnaast wordt er eenmalig een Vriendinnenwedstrijd georganiseerd.
Om met het laatste te beginnen: deze vindt plaats op woensdag 14 juni en is voor ieder vrouwelijk lid van de golfclub toegankelijk. Wij, als commissie, streven ernaar om zoveel mogelijk vrouwelijke leden mét hun vriendin (graag van buiten Welschap) te laten meedoen aan dit evenement. We sturen daarom een uitnodiging per mail naar alle dames van de club. Het speciale aan deze wedstrijd is dat er een vriendin van buiten de Golfclub Welschap mee kan doen. Vorig jaar hebben 15 ladies het zo aangepakt. Dit zou wat ons betreft een hoger aantal mogen zijn. Het totaal aantal deelneemsters aan deze wedstrijd was in 2016 zestig. De spelvorm is ook dit jaar weer Fourball Betterball stableford 100%. De inschrijving is al open! De dag begint om 10.00 uur en eindigt met een gezellig buffet. Meedoen betekent ook mee-eten, hetgeen natuurlijk door eenieder wordt omarmd. Het is dan ook één van de topdagen in het jaar van de ladies!

Tevens zijn er regelmatig wedstrijden met allerlei spelvormen. Deze zijn dan ook niet qualifying. Een voorbeeld van een spelvorm is de Stokkenwedstrijd. Hierbij mag men met een beperkt aantal stokken de baan in. Soms deelt de commissie de ladies in in teams, waarbij er een mix ontstaat van verschillende handicaps. Samen komt men dan tot soms verrassende scores.

Gedurende het zomerseizoen worden er ook met regelmaat Trophywedstrijden gespeeld, zeven in totaal. Hiervan zijn er reeds twee gespeeld. Aan het eind van het seizoen wordt er gekeken wie het hoogst gescoord heeft in vijf van de zeven wedstrijden. Deze dame heeft

een constant niveau laten zien en verdient een prijs.
Zo ziet u, er gebeurt van alles bij de ladies; actie genoeg!

Namens de commissie, Else Westerbeek

FOTO De winnaressen van de Vriendinnendag in 2016.