Baanstatus

Nieuwjaar toespraken Bas Heijmans en Mario Peijnenborgh

Geplaatst: 11-01-2018

Tekst Nieuwjaarsspeech zondag januari 2018       

Bas Heijmans

 

Geachte aanwezigen! Nogmaals van harte welkom! Gezamenlijke receptie!

We hebben dit jaar helaas & wederom afscheid moeten nemen van een aantal van onze vaste leden & oud leden van Welschap...

 • Miel Aarts

 • Greetje Scheepers

 • Cor Warmoeskerken

 • Leo Hoedemakers 

 • Elly Landa 

 • Jan van Gerven 

 • Wil Spierings


Laten we ze gedenken met enkele ogenblikken van stilte... dank u! 


De highlights van Welschap in 2017

 • Qua weer was het wederom een onstuimig jaar met veel mooie dagen, maar ook met veel regen en heftige stormen. Zo heftig zelfs dat het dak van de driving range deels kapot gewaaid is. 

 • Op de baan zijn we druk bezig geweest met het minimaliseren van pecticidegebruik. In 2020 is het de bedoeling dat alle golfbanen in Nederland pecticidevrij zijn. Dit vereist een andere kijk op greenkeeping. Eén van de veranderingen is dat we dit jaar bijvoorbeeld veel vaker, maar wel minder heftig de baan en greens belucht en bezand hebben. 

 • Ondanks (of mede door) deze aanpassingen heeft de baan er nog nooit zo goed en mooi bijgelegen als dit jaar. Dit is ook opgevallen bij golfers van buiten Welschap wat heeft geleid tot een nominatie van onze hoofdgreenkeeper Patrick van de Beuken voor Greenkeeper of the year. Helaas is hij niet beloond voor zijn uitstekende werk, maar toch zijn wij enorm trots op het resultaat en op het gehele greenkeepersteam. 

 • We hebben helaas ook dit jaar regelmatig te maken gehad met vandalisme en diefstal, schade aan de baan en de diefstal van duizenden driving range ballen waar zelfs de krant aandacht aan besteed heeft. Dit blijft een vervelend probleem. 

 • We zijn ook serieus aan het onderzoeken of we de software van de vereniging en onze software kunnen integreren om synergievoordelen te behalen, hier hoort u het komende jaar meer van. 

 • Ook hebben we (gelukkig) gemerkt dat de economie in 2017 weer aan het aantrekken is. We hebben veel mooie golfevents mogen organiseren en ook veel non golf events zoals een groot gala en diverse borrels & partijen. Laten we hopen dat deze trend nog even aanhoudt. We mogen in ieder geval komend jaar al bijvoorbeeld de Panterreus golfdag organiseren alsook de golfdag voor VDL. Mooie vooruitzichten dus.

Geef ze allemaal een hartelijk applaus.

Bijzondere bedankjes

   • Onze medewerkers, 

   • Onze golfprofessional, 

   • Het onderhoudsteam van SBA Golf & Groen, 

   • U als onze abonnementhouder & Businessleden 

   • Onze marshals & Hoofdmarshal Franc Smits, 

   • Onze baancommissarissen Carlo Kant & Erik Vos, 

   • Alle vrijwilligers van de Groene Vingers, 

   • Els Sloot & Theo Nieuwenhuijs 

   • Henk Verheijden en Rein van der Bij 

   • Willem van Beerendonck 

   • Het bestuur en alle vrijwilligers van onze Golfclub 

   • Een speciaal bedankje voor onze kids Valentijn, Viktor & Jagger 

   • En uiteraard als laatste heel veel dank voor de onvoorwaardelijke steun die we krijgen van André & Annie Jeurissen...


    Geef ze allemaal een hartelijk applaus. 

     

Wat kunnen we verwachten in 2018?

Wij blijven in ieder geval onze koers varen zoals we die 6 jaar geleden ingezet hebben. Wij blijven streven naar kwaliteit & groei op alle mogelijke gebieden samen met jullie als onze gast & ambassadeurs. 
Laten we daarom samen proosten op het nieuwe jaar, op sportieve successen, op warmte & gezelligheid en vooral op een hele goede gezondheid! Proost! 


 

Directie Golfbaan Welschap

Bas Heijmans & Suzanne Heijmans-Jeurissen

 

 

Tekst Nieuwjaarsspeech zondag januari 2018       

Mario Peijnenborgh

 

Bas, dank je wel.

Het is een goede traditie jullie hier samen met de baandirectie te ontvangen, in het bijzonder onze ereleden, leden van verdienste en oud-voorzitters.

Onze voorzitter en onze secretaris, u ziet wij zijn onthoofd en onthand, zijn beiden voor enige weken op vakantie en vandaar dat ik deze nieuwjaarsboodschap mag uitspreken.

Nu wij de overgang van 2017 naar 2018 nog maar net achter ons hebben past het om iets vertellen over het komende jaar, maar ook over het voorbije jaar.

Zo even namen wij 1 min. stilte in acht voor onze in 2017 overleden leden. Hun naasten en mede golfvrienden wens ik ook voor de komende tijd sterkte met dit verlies.

In januari 2017 startte het stimuleringsplan en alle leden hebben daaraan mee kunnen doen door een van de 4 mogelijkheden te kiezen; ook in 2018 doen wij dit nog en inmiddels hebben alle leden hun keuze kunnen maken. 

Het aantal leden ontwikkelde in het afgelopen jaar positief, 1 jan 578 en 31 dec 610 leden. Echter t.o.v. 1 jan 2017 hebben wij nu 32 leden minder.  Dus die trend hebben wij nog niet doorbroken.

In maart 2017 loste Martin Vermeulen Jos Haag af als voorzitter voor een beperkte periode.

Het bestuur heeft inmiddels alle leden geïnformeerd over de kandidaatstelling van mevrouw Lia van Haaren als voorzitter; haar zal het bestuur in maart tijdens de ALV voorstellen en hopelijk kan de ALV hiermee instemmen.

Voor komend jaar zien wij uit naar heel veel ronden golf, al dan niet in wedstrijdverband. Het blijft een genot om op deze baan te kunnen blijven golfen. Dank aan de eigenaar en de exploitant dat de baan in een steeds betere conditie komt met bv, niet onbelangrijk, op lijn blijvende putstrokes. Dank ook aan de baancie en aan de club “groene vingers”. Deze groep doet elke woensdag in de winter weer van zich spreken.

In 2018 vieren wij ons 25 jaar bestaan; er is een lustrumcommissie onder leiding van Herman Willemsen en de eerste berichten zijn reeds via T-News verspreid.

De lustrumweek zal starten op zaterdag 11 augustus en eindigen op zondag19 augustus met een open wedstrijd. Het worden passende wedstrijden voor alle leden, in een feestelijke setting, met aardige prijzen, goed eten en drinken.

Dan dank ik alle commissies voor hun inzet van het afgelopen jaar en wens hen alle succes voor het komend jaar. Zonder jullie is er geen club of vereniging mogelijk en het bestuur prijst zich gelukkig dat het telkens toch weer lukt voldoende leden te interesseren voor enig vrijwilligerswerk.

De communicatie en ict commissie benoem ik even apart omdat een extra woord van waardering hier op haar plaats is. Door hun manier van uitvoeren en het nemen van nieuwe invalshoeken zijn de website en het T-news aangename nieuwsbronnen voor alle leden. Dus dank aan Bert Verstraeten, Bas Bierkens, Willem van Beerendonk, Jan Rothkrantz en Franc Smits; jullie zijn top bezig.

Nog enige belangrijke onderwerpen, naast de reeds genoemde, die komend jaar onze aandacht vragen:

 • Momenteel wordt er met de baan wederom gekeken naar een meer gezamenlijke aanpak van website en golfverwerkingsprogramma,
 • Aanscherping verschillende reglementen o.a. wedstrijdreglement met WeCo en competitiereglement met de CC,
 • Wet privacygegevens, deze wet verandert en daarom moeten wij nagaan hoe wij daar als club mee om kunnen en moeten gaan; geldt ook voor de baan,
 • Nieuwe golfregels per 1 januari 2019 samen met onze R&H; misschien een paar wedstrijden spelen volgens de nieuwe regels als voorbereiding op; hierover zullen wij nog met de R&H spreken.
 • Onderzoeken of samen met de baan enkele evenementen wedstrijden kunnen worden georganiseerd en hoe dan.

 

Dan nu onze golfprestaties.

Hierboven op de borden zie je reeds alle namen die er dit jaar een belangrijke wedstrijd dan wel competitie hebben gewonnen, maar het lijkt mij dat een ieder al gewonnen heeft door het spelen van de baan Welschap.

De kampioenen

En ….  Slechts twee personen kunnen golfster en golfer van het jaar zijn. U heeft dat al kunnen lezen in T-news, het zijn:

Henriëtte van der Bosch en Robert van Vught.

Willen beiden naar voren komen om hun titel in ontvangst te nemen.

« Nieuws overzicht