Ook Heren Senioren 1 kampioen

Geplaatst: 12-05-2018

Afgelopen vrijdag was de laatste ronde van de NGF-competitie. Op de slotdag op Welschap waren zowel Heren Senioren 1 als 3 gastheer.

In de poule van het derde team waren de kaarten al geschud. Het team van Princenbosch was met drie spelers met een single handicap onaantastbaar. Maar de mannen van Welschap behaalden een mooie tweede plaats. En mogen als "beste tweede" alsnog hopen op promotie naar de 4e klasse.

Een champagne-douche voor de captain

Heren Senioren 1 is op de laatste competitiedag kampioen geworden en promoveert naar de derde klasse. Voor de laatste speelronde was de uitgangssituatie helder: het team van De Tongelreep 3 moest met 18-0 winnen van Crossmoor 2. Als De Tongelreep 3 dat huzarenstukje voor elkaar zou brengen, zou dat team er alsnog met de titel vandoor gaan. Elke andere uitslag betekende het kampioenschap voor de Welschappers. Afwachten dus en maar zien wat de anderen zouden presteren. Nu is afwachten niet de best ontwikkelde gedragseigenschap van de leden van het team. Maar gelukkig kwam er snel duidelijkheid. In de eerste dubbel verloor De Tongelreep met 3/1 en was het kampioenschap van Welschap een feit. Bij de lunch konden de felicitaties van de opponenten in ontvangst genomen worden.

Nadat de gasten gestart waren voor de single partijen, werd het team door Welschap-voorzitter Lia van Haaren in het zonnetje gezet. Bij afwezigheid van een waterpartij in de buurt van het clubhuis was er een champagnedouche voor de captain.

Bert Verstraten

Het kampioensteam: René Soetens, Joep Caers, Bert Verstraten, Mario Peijnenborgh, Eddy Sassen en André van Lieverloo.
Op de foto ontbreekt Alun Jones -die zoals onderstaande foto laat zien- hard aan het werk was in Singapore.