Baanstatus

Senioren Welschap voor derde maal naar Postel

Geplaatst: 05-05-2018

 

Met méér dan 50 leden waren de senioren van Welschap  op woensdag 2 mei weer te gast bij de Steenhoven Country Club, eigendom van de Graaf de Broqueville. Het was voor derde keer ongelofelijk mooi golf weer (hier schijnt blijkbaar altijd de zon). 

Het domein waar de golfbaan op ligt, is maar liefst 120 ha groot en prachtig bosrijk. Heerlijk rustig en mooi gelegen. De toegangsweg is in stijl: een stoffig bospad, maar de entree is inmiddels prachtig aangelegd, zo ook de parkeerplaats en het terras. 

De winnaars van de seniorenwedstrijd bij Golf & Countryclub Steenhoven in Postel.   Van links naar rechts:  Jules Janssen,
A. van Strijdhoven, Nico Bollen en Harrie van den Broek.  Op de achtergrond de organisatoren van de wedstrijd: Piet van
de Ven, Rinie van den Heuvel en Jock van der Ham.

Na de vriendelijke ontvangst met koffie en thee zijn wij welkom geheten door het organiserende comité: Piet van de Ven en Jock van der Ham van de Steenhovense G & CC en Rinie van den Heuvel van de Senioren Welschap. 

Zij stonden uitgebreid stil bij het ontstaan van deze uitwisselingswedstrijd. Joop Vullings, oud- Businessclublid van Welschap, speelde circa drie jaar geleden met zijn vrienden Rinie van den Heuvel en Piet van de Ven op de baan van de Steenhoven G & CC in Postel. Daar opperde Joop dat het toch leuk zou zijn als de Senioren van Welschap en van Steenhoven samen een wedstrijd zouden kunnen spelen. Hij was het die contact zocht met zijn goede kennis Frank Swinkels en daarna zijn de beide voorzitters/ captains  van de Seniorencommissie gevraagd om te onderzoeken of er voldoende animo zou zijn voor zo’n uitwisseling. 

Inmiddels is bekend dat die animo er bij beide verenigingen is en nu stond men emotioneel stil bij het overlijden van de ‘echte’ initiatiefnemer van dit prachtige evenement, Joop Vullings.

Om 11.00 uur begon de Texas Scramble-wedstrijd. Bij ieder team was de gastheer lid van Steenhoven en dus was er altijd iemand die de baan goed kende. 

Na afloop van de wedstrijd  zijn op het gezellige terras alle prijzen uitgereikt door Piet en Rinie.  Niemand ging met lege handen naar huis!

Als derde zijn met 45 punten geëindigd: Walter Geenen (Steenhoven), Gerrit van Breemen, Ton Boerma en Angela Mangelmans. 

Als tweede zijn met 47 punten geëindigd: Roger Wellum (Steenhoven), Frans Mooren, Ollie Olsthoorn en Alex Veldman.

Als eerste zijn met 48 punten geëindigd: Jules Janssen (Clubkapitein Steenhoven), mevr. A. van Strijdhoven (Steenhoven), Nico Bollen en Harrie van den Broek.

Na afloop van de prijsuitreiking stond binnen een prachtige tafel gedekt voor een goed verzorgde maaltijd.

Het was goed om te zien dat er informeel alle gelegenheid was voor de Clubkapitein van Steenhoven Jules Janssen en onze voorzitter Lia van Haaren om kennis te maken met elkaar. Het zou prachtig zijn wanneer wij samen met de Senioren van Steenhoven een keer bij ons op het Landgoed Welschap zouden kunnen spelen. 

 

Zo’n uitwisseling zou na drie jaar toch één keer mogelijk moeten zijn.

 

 

Alex Veldman

Zoals gebruikelijk bij een bezoek van onze senioren aan Postel was het ongelofelijk mooi weer. 

« Nieuws overzicht