Baanstatus

Snelle warming-up voor golf in 5 stappen

Geplaatst: 18-04-2016

Een warming-up bij golf bestaat uit meer dan uw spieren rekken en opwarmen. Zeker als u op een onbekende golfbaan speelt, is het ook het moment om de green te verkennen. Putten is ongeveer 43% van het golfspel!

  1. Neem voldoende tijd bij aankomst

Neem voldoende tijd om uw zaken te regelen voordat u begint met uw ronde golf. Door vanaf het begin af aan een rustig tempo aan te houden, bepaalt u in grote mate uw speeltempo. Een opgejaagd speeltempo heeft een negatief resultaat op uw golfspel.

  1. Verken de putting green

Duur: 10 minuten

Putten is de rustigste en meest gecontroleerde slag in golf. Het heeft daardoor geen zin om eerst naar de driving-range te gaan om daarna 10 tot 15 minuten weer 'koud' te worden op de putting green. Het doel van het putten is om de green te verkennen, welk tempo heeft de green en hoe rollen de golfballen. Begin eerst met een aantal lange putts van ongeveer 10 meter om de snelheid van de green te bepalen. Maak daarna een aantal putts tussen 1 en 3 meter om te eindigen met een aantal putts van 30 centimeter.

Tip: Door de lange putts niet op een hole te mikken, maar richting een marker of een muntstuk, zorgt u ervoor dat u geen putts "mist" en dat de hole na deze oefening groter lijkt. Door de putts op 30 centimeter van de hole wel in een hole te putten, gaat u met een goed gevoel van de green.

  1. Verken de putting green met chips

Duur: 5 minuten

Chippen rondom de green zorgt voor een nog intensievere verkenning van de green. Met chips bepaalt u de hardheid van de green en hoe de golfballen daardoor uitrollen. Een golfbal rolt over het algemeen verder op een harde green dan een zachte green. Door deze oefening weet u beter te bepalen wat voor slag u moet maken en waar u de golfbal het beste op de green kan laten landen.

  1. Doe een (kleine) warming-up voor de volle swing

Duur: 2 minuten

Een warming-up bestaat uit het stretchen van de spieren om deze soepel en warm te maken.

  1. Afsluiting van de warming-up

Als afsluiting van de warming-up kunt u nog een aantal losse swings maken met de golfclub van uw keuze voor de eerste afslag. Probeer ervoor te zorgen dat u uw eerste bal niet te lang na uw warming-up slaat.

Deze routine met een warming-up in een rustig tempo zorgt ervoor dat u ontspannen en soepel op uw eerste hole aankomt en u zult merken dat uw eindresultaat hier ook van profiteert.

 

« Nieuws overzicht