Stablefordcompetite voor André van Lieverlo

Geplaatst: 21-10-2018

Van alle wedstrijden en competities die binnen onze vereniging worden gespeeld, is de Stablefordcompetitie een bijzondere wedstrijd. Het is een echte graadmeter om te zien hoe stabiel de pestaties van een speler zijn ten opzichte van de eigen handicap. Wanneer een lage handicapper deze competitie wint, betekent dit dat die speler een goed jaar heeft gehad. En dit jaar geldt dit voor André van Lieverlo, die de winnaar van 2018 is geworden. Zijn score over de beste vijf wedstrijden was 170 punten. Daarmee bleef hij Louis Verhees 3 slagen voor. De derde plaats in de competitie was voor Rinus Huijbregts. Zowel André als Rinus hadden het in de slotwedstrijd moeilijk. Rinus had gewoon zijn dag niet en daarmee gaf hij de winst in de competitie uit handen. André van Lieverlo was aanvankelijk goed op dreef, maar op de laatse drie holes stokte zijn spel. Uiteindeijk bleek zijn score van 33 punten genoeg voor de winst en een vermelding of het bord. Van harte gefeliciteerd. André's doel om dit jaar single handicapper te worden, moet doorgeschoven worden naar 2019.

De slotwedstrijd werd met een score van 37 punten gewonnen door Mario Peijenborgh. Daarmee was Mario de enige speler die er in slaagde zijn handicap te verlagen. De tweede plaats was voor Kees van Heijst, vóór Henriëtte van der Bosch. Beiden scoorden 35 punten.

De winst in de Birdie Trophy was dit jaar voor Hans van Nunen. Hij scoorden 15 birdies en lag daarmee een straatlengte voor op René Soetens die met 10 birdies tweede werd.

Met de afsluiting van de Stablefordcompetitie zit het qualifying seizoen voor de WECO erop. Vanaf volgende maand zullen we weer een aantal maanden non qualifying spelen in de wintercompetitie en de maandbeker.

Voor de uitslag van de slotwedstrijd klik je hier, voor de uitslag van de competie hier en voor de Birdie Trophy hier.

Tom van Dam en Bert Verstraten