Start Senioren-zomercompetitie

Geplaatst: 10-04-2017

Winnaar Jack van Hoof klaar voor de strijd

De Senioren Zomercompetitie kende vorig jaar een ongemeen spannend slot in categorie 1 (tot handicap 22.4). Na afloop van de laatste wedstrijd stonden vier spelers (Jack van Hoof, Ton Boerma, Joke Gouw en Ollie Olsthoorn) gelijk in aantal punten.

"We waren benieuwd hoe de commissie tot een beslissing zou komen", kijkt Jack van Hoof terug. "Zouden ze het van de leeftijd laten afhangen of zoiets?" Uiteindelijk kwam hij als winnaar uit de hoge hoed, want hij had de meeste wedstrijden gespeeld. Jack: "Altijd leuk om iets te winnen. Verder is het natuurlijk niet zo belangrijk."

Maar zijn naam staat nu toch maar mooi op het 'Tableau van de eeuwige roem' in het clubhuis. Dit jaar gaat hij weer proberen de Seniorencompetitie te winnen. Hij heeft er zelfs vijf lessen voor genomen. "Ik moest alles anders gaan doen van de pro. Dus het ging een paar weken heel slecht. Maar nu heb ik toch mijn eerste succesje geboekt door in een oefenwedstrijd voor de NGF- competitie te winnen van Mario Peijnenborgh."

Nog een advies voor de deelnemers aan de seniorencompetitie? "Nee, dat mag niet, dan krijg ik strafpunten", houdt hij zijn kruit droog. Of toch: "Op tijd les nemen, dat kan helpen. Maar hoe dan ook zal ik proberen de anderen voor te blijven."

Ine Chorus ziet uit naar het nieuwe seizoen. De winnares in categorie 2 (handicap boven 22.4) van vorig jaar ontdekte pas in de laatste weken van het seizoen dat ze bovenin de ranglijst meedraaide. Twee mannen streden om de eer en uiteindelijk ging zij er mee heen, na nog een paar goede wedstrijden. Haar beloning was een fikse cadeaubon en een vermelding op het Tableau in het clubhuis. Voor de tweede keer, want ze heeft al eens de Senioren Trophy gewonnen.

Wat het dit jaar wordt, wacht ze rustig af. "Ik heb er zin in en speel elke week lekker mee. Ik zie wel wat het resultaat is."