Start Senioren zomercompetitie 2017

Geplaatst: 25-03-2017

Grootste competitie van start: Senioren Zomer Competitie

De competitie met de meeste deelnemers bij onze golfclub, de Senioren Zomer Competitie, gaat op donderdag 6 april van start. Vorig jaar namen er gemiddeld 60 leden deel aan de wekelijkse wedstrijd. De Seniorencommissie doet er uiteraard alles aan om dat aantal in 2017 te laten stijgen.  Een enquête onder de senioren heeft daarvoor de nodige suggesties opgeleverd. Zo is de categorie-indeling aangepast en wordt er naast de gewone qualifying stableford- en strokeplay-wedstrijden voor elke derde donderdag van de maand ter afwisseling een meer bijzondere spelvorm gekozen.  Ook zal er meer aandacht besteed worden aan de publiciteit.

De categorie-indeling is dit jaar:

• Categorie 1: spelers met een actieve handicap die lager of gelijk is aan ehcp 22.4, met als
    peildatum 1 april 2017.
  • Categorie 2: spelers met een actieve handicap boven ehcp 22.4.

Wie met zijn zeven beste resultaten in de qualifying wedstrijden in totaal de meeste punten behaalt in zijn categorie, wordt op de slotdag tot winnaar of winnares uitgeroepen.

Op die slotdag, donderdag 19 oktober, wordt in de laatste competitiewedstrijd tevens om de Henk Brandsma Bokaal gespeeld.

De wedstrijden beginnen in principe ’s morgens tussen 8.00 en 11.10 uur en staan open voor leden van 50 jaar en ouder.

Wij hopen ook dit jaar weer op een spannende en vooral sportieve competitie met een hoog competitief, maar vooral ook saamhorig karakter.

Nog even ter informatie: er staan zes handycarts ter beschikking. En dit jaar wordt éénmaal  – op donderdag 18 mei – uitgeweken naar een andere dag dan de donderdag: naar dinsdag 16 mei. Op die donderdag is ‘onze’ golfbaan in gebruik voor een ander belangrijk evenement en wijken – na goed onderling overleg – de Senioren.

Namens de Seniorencommissie,

Alex Veldman