Baanstatus

T News februari 2017

Geplaatst: 09-02-2017

 

 

Inhoud nieuwsbrief

 

   

Van het bestuur

De nieuwjaarsreceptie is geweest en dus is het nieuwe jaar begonnen. Hoewel het wel eens drukker is geweest, gaf toch een behoorlijk aantal leden acte de présence. Veel winnaars werden in het zonnetje gezet en aan de golfer en golfster van het jaar, Pepijn Kokke en Astrid van Eerd, werden de gebruikelijke attributen, behorend bij hun verkiezing, uitgereikt. Blijkens de reactie van de winnares, die niet bij iedereen even goed viel, met verdeeld succes. 

Lees meer…

     
 

NGF Pasjes

Het secretariaat van Golfclub Welschap laat weten dat de NGF-pasjes van 2017 in de shop klaarliggen voor de leden. Indien u tenminste betaald heeft…

     
   

Redactie en ICT zoeken versterking

 

Nu Harry Rademakers is gestopt met zijn werk voor de redactiecommissie (bedankt Harry!) zitten we verlegen om iemand die de feitelijke productie van T News op zich wil nemen en die tevens de website wil bijhouden. Ook zijn we op zoek naar een of meer redacteuren die de actualiteit binnen onze golfclub willen bijhouden en daarover willen schrijven.

Lees meer...

     
 

Herenmiddag komt er weer aan

Op woensdag 15 maart beginnen we weer met de Herenmiddag. De competitie van afgelopen jaar was een groot succes. Steeds meer heren lijken de weg te vinden naar de derde woensdag van de maand.

Lees meer…

     
 

Vriendjes- en vriendinnetjesdag 12 maart 2017

Aan alle leden, van wie de (klein)kinderen graag een keer een proeflesje komen doen, maar ook aan alle andere geïnteresseerden kinderen, vriendjes, vriendinnetjes, buren, klasgenoot, voetbal- en hockeymaatje, etc, etc

Lees meer...

     
 

Regelrubriek 24

Ongemak door snoeien en zagen

Er is in de baan weer fors gesnoeid en gezaagd. Gelukkig zijn de stapels hout snel verdwenen, maar van de boomstronken zijn we nog niet verlost. Hoe ga je er in je spel mee om, als je gehinderd wordt door zo’n boomstronk of een stapel hout? 

Lees meer…

     

 

Van het Bestuur

De keuzes in het kader van het stimuleringsplan zijn voor 2017 door bijna iedereen al gemaakt. Ongeveer 50 % koos voor het horecategoed (wordt het nog gezelliger), circa 30 % koos voor de gratis introductie-greenfees (kunnen we nog meer mensen met onze geweldige baan laten kennismaken) en de resterende 20 % koos in gelijke mate voor ballenkaart en trainingsprogramma.

De competitieteams zijn al weer in training, de winter is al bijna voorbij en de ALV staat begin maart al weer voor de deur. Kortom een nieuw seizoen staat weer op stapel met hopelijk veel mooi weer en prachtige rondes.

Geniet ervan!

Bestuur GC Welschap

Jos E. Haag, voorzitter

Terug 

 

Redactie en ICT zoeken versterking

Degene die we voor de technische productie van T News en het bijhouden van de website zoeken is iemand die ietwat thuis moet zijn in ICT. Zijn taak zal het zijn om op aangeven van de redactie het materiaal zodanig te bewerken dat dit als T News of op de website gepubliceerd kan worden. Hiermee is hooguit een paar uur werk per maand gemoeid. Iets voor U? Stuur een mailtje naar redactie@golfclubwelschap.nl of bel Willem van Beerendonk voor toelichting: 06 21 88 44 44

Verder zijn we op zoek naar mensen die, zoals een journalist, het wel en wee van onze club wil volgen en daarover schrijven. Dat materiaal kan zowel in T News als op de website gebruikt worden. De redactiecommissie denkt inmiddels ook na over andere digitale publicatievormen. Bedoeling is, om via deze weg wat meer sociale cohesie in onze vereniging aan te brengen. De betrokken persoon of personen kunnen dan contact gaan leggen met diverse commissies. Ook binnen die commissies kunnen mensen dan aan het schrijven. Voelt u hier iets voor? Stuur een mail naar: redactie@golfclubwelschap.nl  of bel voor meer informatie Willem van Beerendonk 06 21 88 44 44.

Willem van Beerendonk

Terug 

 

Herenmiddag komt er weer aan

Met een rondje golf, een gezellig samenzijn en een goede maaltijd is de Herenmiddag dan ook echt iets voor de sociale golfer, die meer uit het spel wil halen dan slechts een paar uur gezond en sportief bezig zijn. Vorig jaar konden we steevast vijftien of meer deelnemers per wedstrijd welkom heten.

De Herenmiddag, voor wie het nog niet duidelijk is, is een zomercompetitie die loopt op de derde woensdag van de maand van maart tot en met oktober. Van deze acht wedstrijden tellen er vijf mee voor de eindstand. Wie dus een of twee keer niet kan, kan nog steeds de competitie winnen met een bonus van € 100 en natuurlijk de jaarlijkse wisseltrofee. Deelname aan de Herenmiddag kost € 25,- per keer, inclusief het eten dat bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. Telkens € 5,- per deelnemer gaat in de prijzenpot. Ook per wedstrijd zijn er prijzen. Voor de nummers 1,2 en 3 telkens respectievelijk 3,2, en een doosje ballen. Voor deelname kunt u telkens via de website van Golfclub Welschap boeken. Meer informatie bij Willem van Beerendonk, tel. 06 21 88 44 44 of wjmvanb@gmail.com

Willem van Beerendonk

Terug 

Vriendjes- en vriendinnetjesdag 12 maart 2017

 

 

Op zondag 12 maart hebben we onze voorjaars clinic voor kinderen die willen ervaren hoe leuk golf is. 

De dag start om 12:30 uur. Daar krijgen kinderen en ouders warm welkom. Hierna gaan de kinderen de reguliere trainingen doen met de professional, Stein of Rinse. De ouders krijgen dan een rondleiding met verdere uitleg in de baan, bij de driving range, en de oefenholes. Om 13:30 uur keren we terug, kijken we nog even bij de kinderen en trakteren we daarna ouders en kinderen op een drankje. Dit heeft afgelopen keer 7 nieuwe jeugdleden en 2 startende volwassenen opgeleverd, plus nog enkele ouders wie de clubs hebben afgestoft en weer actief werden met onze mooie sport. Vertel het verder en laat een ieder zich vast aanmelden bij de jeugdcommissie: jeugd@golfclubwelschap.nl.

Michael van Helvoort

Terug 


Regelrubriekvragen (24)  

 

Ongemak door snoeien en zagen

Bij zagen en snoeien ontstaan er tijdelijk bijzondere situaties op de baan. Je komt omgezaagde bomen en stapels hout tegen. Deze zijn over het algemeen snel opgeruimd, wat langer tref je de resterende boomstronken aan. Hoe ga je hiermee om?

Eerst maar eens een stapel hout bezien: wat moet je hiermee?

 

 

In foto 1 zijn wat stapels hout te zien. Wat is om te beginnen de status van zo’n stapel? In het spelregelboekje staat in het hoofdstuk Definities bij Grond in Bewerking (GUR) omschreven dat “voor verwijdering opgehoopt materiaal” GUR is.

Ook staat in de definities dat GUR een Abnormale terreinomstandigheid is, en dit mag je ontwijken volgens Regel 25. Bepaal eerst het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering en drop daarna de bal binnen 1 stoklengte van dit punt en uiteraard niet dichter naar de hole.

Heb je nu in alle vier weergegeven gevallen een vrije drop? Bal A ligt op het hout, zeker een vrije drop, je bal ligt in de GUR. Een rechtshandige speler zal bij B met zijn swing zeker het hout raken, en in geval C zijn stand niet kunnen innemen, in beide gevallen een belemmering door de GUR, ook een vrije drop. Anders is het voor situatie D: met je swing en/of stand heb je geen belemmering van het hout, de vlucht van de bal mogelijk wel, dit is echter GEEN reden voor een vrije drop. WEL kun je natuurlijk de blokken hout verplaatsen. Dit zijn namelijk losse obstakels (gezaagde blokken hout komen als zodanig niet in de natuur voor).

 

 

Wat mag je nu in de situaties van foto 2 en 3? Is dit “voor verwijdering opgehoopt materiaal”.

Hier geeft het Decisionsboek uitsluitsel, Decision 25/7 zegt dat dit als GUR beschouwd mag worden.

 

 

En dan nog een laatste situatie met GUR. Blad dat van de bomen gevallen en vervolgens bijeen gewaaid is, is uitermate vervelend maar is natuurlijk geen GUR. Is het blad echter door de greenkeepers op een plek bijeen geblazen waarbij het duidelijk is dat dit nog opgeruimd moet worden, dan heb je weer GUR (foto 4).

 

 

Tenslotte de stronken die na het omzagen resteren (foto 5). Dit is geen GUR, de bal moet gewoon gespeeld worden zoals hij ligt.

 

 

Ook hierover is er een Decision namelijk nummer 25/8.

 

 

De vraag voor volgende maand

In de tekst bij foto 1 staat dat een gezaagd blok hout een los obstakel is. Is dit wel zo? Het zou misschien ook een los natuurlijk voorwerp kunnen zijn? Wat is de scheidslijn tussen een los natuurlijk voorwerp en een los obstakel?

 

Alle reeds verschenen Regelrubrieken zijn terug te vinden op onze website. Ga naar www.golfclubwelschap.nl, kies Regel & Handicap en vervolgens Regelrubrieken.

Hebt u een vraag of probleem, stuur gerust een mail naar rh@golfclubwelschap.nl.

 

Antoine Verster 

Regel- en Handicapcommissie

Terug

« Nieuws overzicht