Topscore voor Mark Faassen in 5e Stablefordwedstrijd

Geplaatst: 04-08-2019

Wederom stond Mark Faassen op de hoogste trede van het winnaarspodium. Deze keer na een magistrale ronde van 70 slagen (1 onder par) in de 5e wedstrijd om de Stablefordtrophy. Een prestatie om wat langer bij stil te staan, want dit is een evenaring van de laagste score ooit. Die was van Niels Nederlof tijdens de SPK van 2018. Niels deelt de toppositie nu met Mark Faassen. Bij de laatste clubkampioenschappen speelde Ronald Waterreus in de laatste ronde eerder al level par. Dat Mark gevoel voor theater heeft, blijkt uit het feit dat hij tot hole 18 wachtte om een fraaie birdie te slaan. Hij liet daarmee de droom van veel wedstrijdgolfers -een rondje onder par- uitkomen. Gefeliciteerd Mark.

De score van Mark was goed voor 42 stablefordpunten. Dat was nog maar net genoeg om de winst te pakken, want ook Jean Paul Vlaspoel was goed op dreef. Duidelijk geinspireerd door de aanwezigheid van zijn vriendin Ellen, die voor de eerste keer aan een wedstrijd op Welschap deelnam, scoorde Jean Paul ook 42 punten. Zijn score in de laatste negen was echter lager, zodat hij de tweede plaats pakte. De derde plaats was met 39 punten voor Jeanne Sars.

Er werd zowiezo goed gespeeld. Maar liefst 9 mensen maakten een score die goed was voor een handicapverlaging en 13 spelers scoorden in de buffer.

Op de foto's de trotse winnaars en de scorekaart van Mark Faassen.

Voor de uitslagklik je hier.

Bert Verstraten