Triomfen voor Michael Schreuder, Jack van Hoof en Piet Bouwmans

Geplaatst: 06-11-2019

De zomercompetitie 2019 van de senioren is afgesloten met de wedstrijd om de Henk Brandsma Bokaal op een zonovergoten laatste donderdag van oktober.

De competitie was dit jaar spannend, vooral bij de lage handicappers, dus categorie 1. Al rond 10.00 uur was het een drukte van belang bij de wedstrijdkamer, de scorekaarten lagen op volgorde en de consumptiebriefjes waren voorbereid om te worden uitgereikt. 76 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de laatste wedstijd van dit seizoen, waarvan het merendeel (60) zich ook had ingeschreven voor het heerlijke oosters buffet na afloop. Om half twaalf werd door alle teams afgeslagen en ter voorbereiding werd door menigeen nog wat geoefend en/of een kopje koffie gedronken.

Het was een koude, maar héél zonnige herfstdag met voorafgaand nogal wat regendagen. Wat is het dan heerlijk om zo het seizoen te mogen afsluiten. Ook de baan lag er werkelijk geweldig bij. In 4,5 uur is de wedstrijd gespeeld, waarbij nauwelijks hinder van elkaar is ondervonden en wij geconcentreerd konden 'werken' aan een zo goed mogelijke score/uitslag en dat viel voor mij persoonlijk niet echt mee. Het idee te kunnen pieken op het moment dat het erop aankomt, was overigens wel weggelegd voor debutant André Coensen, die met 36 punten de wedstrijd mocht afsluiten. Er waren maar liefst vier spelers met datzelfde aantal punten. En zo werd de uiteindelijke uitslag voor de Henk Brandsma Bokaal 2019 :

1. Michael Schreuder;

2. Herman Willemsen;

3. Gerrit Wonink.

Birdies waren er voor Ine Chorus, Herman Willemsen, Bert Manders, Bas Groothuis en Frits Langendoen.

De Neary’s in Categorie 1 waren voor Bert Manders op hole 1 en voor Herman Willemsen op hole 6 en hole 15.

De Neary’s in Categorie 2 waren voor Ine Chorus op hole 1, voor Wilhelmien Coensen op hole 6 en voor Hans van der Heijden op hole 15.

Eindstand van de Seniorenzomercompetitie 2019 in Categorie 1:

1. Jack van Hoof;

2. Antoine Verster;

3. Bas Groothuis.

In Categorie 2 :

1. Piet Bouwmans;

2. Frits Wösten;

3. Riet Sengers.

Tijdens het heerlijke buffet zijn alle prijzen uitgereikt en is Gerry Heiligers, naar aanleiding van haar terugtreden uit de Seniorencommissie, hartelijk bedankt door Rinie van den Heuvel voor haar inzet en bijdrage.

Al met al was het een geslaagd zomerseizoen met een fantastische golfdag ter afsluiting!

Voor de uitslag van de wedstrijd klik je hier, voor de einduitslag van de competitie hier.

Alex  Veldman
Seniorencommissie

Michael Schreuder neemt de Henk Brandsma Bokaal in
ontvangst.
  Piet Bouwmans, winnaar van de Seniorencompetitie in
categorie 2.

Jack van Hoof, winnaar in categorie 1, neemt de felicitaties
van Rinie van den Heuvel in ontvangst.
  Jack van Hoof tijdens zijn dankwoord.