Tussenbalans NGF-competitie 2019

Geplaatst: 22-04-2019

De NGF-competitie is inmiddels halfweg, tijd voor een tussenbalans.

Zondagteams

Het herenteam, dat voor het eerst in de 1e klasse van de 36eholes competitie speelt, startte met een daverend succes. De gedoodverfde kampioen Brunssummerheide werd met 10-8 verslagen. Helaas kon die prestatie niet worden herhaald in de wedstrijden tegen De Peelse Golf en tegen De Herkenbosche. Beide teams waren veel sterker. Er rest nog 1 wedstrijd tegen koploper Hoenshuis. Met een goed resultaat kan de doelstelling klassenbestand gerealiseerd worden.

Ook voor het damesteam, dat in de 1e klasse van de 27 holes competitie speelt rest nog één wedstrijd en een belangrijke. Winst tegen het team van Overbrug betekent nagenoeg zeker klassenbehoud.

Het herenteam dat in de 3eklasse speelt van de 27 holes competitie heeft één keer gewonnen en één keer verloren. Het is duidelijk dat de teams in deze poule allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Met twee overwinningen in de resterende wedstrijden kan het team nog een gooi naar het kampioenschap doen. Maar bij een verliespartij dreigt ook degradatie.

Seniorenteam

De seniorenteams hebben pas één of twee wedstrijden gespeeld en met wisselend succes.

De dames van het 27 holes team hebben twee wedstrijden achter de rug. De eerste wedstrijd werd ruim verloren, maar in de tweede wedstrijd werd veerkracht getoond en werd de winst gegrepen. Er komen nog twee wedstrijden. Worden die gewonnen dan gloort de tweede plaats die ook recht geeft op promotie naar de 3e klasse.

De dames die in de dubbel 9 competitie spelen hebben pas één wedstrijd gespeeld. Die werd ruim gewonnen. Gezien de uitslagen in de poule zijn er nog 4 kandidaten voor de titel. Maar ook in deze poule geldt dat er twee teams degraderen. Dat worden drie mooie wedstrijden.

Het eerste herenseniorenteam is de competitie goed gestart en heeft de koppositie gepakt, winst tegen Haviksoord en naaste concurrent De Swinkelsche. Lukt het de concentratie vast te houden, dan kan de titel binnengehaald worden.

Het tweede team heeft pas één wedstrijd gespeeld en die ging helaas ruim verloren. Door deze nederlaag lijken de kansen op het kampioenschap voorbij. Maar met één of twee overwinningen in de resterende wedstrijden lijkt klassenbehoud haalbaar.

De heren van het derde team hebben nog alle kansen op de titel. Na winst en een gelijkspel in de eerste twee wedstrijden wordt de toppositie ingenomen. De komende wedstrijd tegen Rijk van Margraten zou wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn.

Bert Verstraten