Vogelteldag op Welschap

Geplaatst: 10-04-2017

Vogelteldag op Welschap

De NGF en Vogelbescherming Nederland nodigen leden van Golfclub Welschap en de andere golfclubs in Nederland uit om op 6 mei deel te nemen aan de achttiende Bird Watching Day.

Onze golfbaan telt heel wat vogels. Maar hoeveel zijn het er precies? Daar kunnen we op zaterdag 6 mei achterkomen, als leden van onze golfclub samen op pad gaan om de vogels te tellen. De tellers moeten daarvoor wel vroeg hun bed uit: om 6.00 uur begint de speurtocht. Tot de deelnemers behoort in ieder geval Paul Gooskens, al jarenlang de vogelteller van onze baan.

Wie zich aangesproken voelt en erbij wil zijn (en eventueel wil tellen, als de deskundigheid daarvoor aanwezig is), is van harte welkom. Na de tocht, die rond 8.30 uur eindigt, staat er een lekkere kop koffie te wachten.
Deze activiteit maakt deel uit van de landelijke Bird Watching Day, een onderdeel van de Nationale Vogelweek (6 tot en met 14 mei). Het bijzondere evenement is een voorbeeld van de samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Vogelbescherming Nederland en Stern. Hieruit is de werkgroep Golfers Love Birdies ontstaan.

De NGF biedt ondersteuning bij de organisatie, o.a. door de website www.birdwatchingday.nl. Voor meer informatie over de teldag op Welschap: Paul Gooskens, Carlo Kant (Baancommissie) en Sacha Postma (bestuur).