Voorzitter Lia van Haaren ongerust:" Laten we niet verslappen".

Geplaatst: 11-08-2020

Voorzitter Lia van Haaren ongerust over het handhaven van de Covid-19 regels:

"Laten we niet verslappen in ons gedrag".

Wat waren we blij toen onze golfbaan op 11 mei ondanks de coronadreiging weer open mocht. De rode loper werd uitgelegd. Toen we enkele weken later ook weer van een drankje konden genieten op het terras, was ons golfgeluk bijna compleet.
Natuurlijk, nog altijd bleven er de nodige regels gelden. Maar daar viel mee te leven, dachten we. "Het is nu aan de golfers om te tonen dat zij het gestelde vertrouwen kunnen waarmaken", aldus voorzitter Lia van Haaren destijds. "Anders verpesten we het voor de anderen".

In en rondom het clubhuis werden voorzieningen getroffen om naleving van de regels te stimuleren. De golfers op Welschap gingen er goed mee om.  Maar de laatste tijd constateert de voorzitter dat er een verslapping optreedt. Ook van verschillende verontruste clubleden krijgt ze signalen dat er een loopje wordt genomen met de maatregelen die door de regering aan sportclubs worden opgelegd.
"De afstand van 1,5-meter wordt lang niet meer door iedereen in acht genomen. Op het terras en in het clubhuis kruipen sommigen veel te dicht bij elkaar. En juist die afstand is essentieel, als we willen voorkomen dat we besmet raken".
Een bron van ergernis is ook de gang van zaken in de toiletruimten van het clubhuis en van de kleedkamers. Voor het gebruik ervan bestaan strikte voorschriften: maximaal één resp. twee personen mogen er tegelijk binnen zijn. "Daar wordt regelmatig de hand mee gelicht".

Uiteraard begrijpt ze dat de mensen coronamoe zijn en de neiging hebben de schouders op te halen over sommige regels, waar ook de geleerden over van mening verschillen. Maar ze benadrukt het belang van het collectieve denken.

"Als iedereen zijn eigen gang gaat, kunnen we er donder op zeggen dat het virus in de komende maanden om zich heen grijpt. En dan is de consequentie dat de horeca en eventueel de hele golfbaan gesloten worden. Dat is toch het laatste wat we willen? Alleen als we bereid zijn ons ter wille van het collectieve belang aan de algemene regels te houden, kunnen we lekker blijven golfen".

“Natuurlijk wensen we dat iedereen heerlijk kan golfen in een goede ambiance, maar nogmaals: graag extra aandacht voor de bestaande en aangescherpte regels én voor elkaar!”

Bas Bierkens

Communicatiecommissie