Zes dames aan de start voor Najaarscompetitie

Geplaatst: 10-10-2018

Zes dames aan de start

voor Najaarscompetitie

Aan de NGF-Najaarscompetitie neemt één team van Welschap deel. Het zijn Ans Hendrix (captain), Paula Haag, Lia van Haaren, Ans Koppen, Angela Mangelmans en Sacha Postma. Zondag speelt het team zijn eerste wedstrijd op de golfbaan van de Efteling.

De zes leden van Welschap hebben de handschoen opgepakt, toen de NGF leden van golfclubs eerder dit jaar uitnodigde deel te nemen aan de Najaarscompetitie. De NGF spreekt zelf van 'een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen, ongeacht niveau'.  Iedereen die lid is van een club, mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk: man, vrouw, golfprofessional of beginner.

Per wedstrijddag kunnen er vier speelsters van het Welschap-team aantreden. Iedere speelster maakt deel uit van een flight met nog drie speelsters/spelers van andere clubs. De spelvorm is 18 holes individueel Stableford met handicapverrekening.

In totaal worden er vier wedstrijden gespeeld. Na de wedstrijd van a.s. zondag op de golfbaan van de Efteling volgen nog wedstrijden op onze eigen golfbaan (21 oktober), op Landgoed Bergvliet (28 oktober) en de Golfhorst (4 november).

Op zondag 11 november wordt de finaledag gehouden op Golfclub Anderstein. Daarvoor worden de tien beste poulewinnaars van het hele land uitgenodigd.

Bas Bierkens