Baanstatus

Zorg voor de baan

Geplaatst: 10-04-2017

Zorg voor de baan

Nu de greenkeepers druk in de weer zijn om de baan in optimale conditie te brengen lijkt het ons goed om te bezien of wij als spelers ons steentje daaraan kunnen bijdragen. En dat kan natuurlijk. Hier zijn enkele nuttige tips...

De tees:
Afgelopen winter is er door kappen en snoeien voor gezorgd dat er meer licht en lucht op de tees komt, zodat het gras beter kan groeien en dichter/sterker wordt. Door het intensieve gebruik zijn de tees erg kwetsbaar.

Tip :

  • maak een proefslag buiten het kort gemaaide gedeelte van de tee, ten einde overbodige beschadigingen te voorkomen.

De bunkers:

Tip :

  • betreed de bunker vanaf de lage kanten en hark na gebruik het zand weer netjes aan.

De fairways :
De fairways zijn gelukkig qua oppervlak groot, maar krijgen toch flinke opdoffers door uitgeslagen plaggen. En hoe vaak is uw bal niet in zo’n kuiltje terechtgekomen? De bal dan zuiver raken is al moeilijk genoeg.

Tip :

  • leg uitgeslagen plaggen altijd terug en druk die even aan. Maak als het even kan gebruik van de aanwezige paden.

De greens en voorgreens :
Zoals we allen al gemerkt hebben zijn de greens sneller geworden en is via kort maaien een voorgreen gevormd tussen fairway en green.
Daardoor is het aanspelen van de green behoorlijk verbeterd. Zeker nu het gras gaat groeien is de grens tussen voorgreen en fairway goed te zien. Bovendien is door een bordje aangegeven hoe u moet rijden met trolley en buggy.
Het gehele gebied op en rond de green moet zo onbeschadigd mogelijk zijn en blijven, omdat het juist daar op de finesses van het spel aankomt. Eigenlijk moeten we proberen vanaf de rand van de green een strook van een meter of 5 niet met welk vervoermiddel dan ook te berijden.

Tips :

  • verwijder pitchmarks op voorgreen en green. Er is tijd genoeg om er minstens één aan te pakken.
  • rijd niet met trolley of buggy tussen greens en bunkers door.

Tot slot nog een algemene opmerking. Het is voor iedereen leuk als de baan er netjes uitziet. Dus zorgdat papier, plastic, schillen etc. in de afvalbakken terechtkomt.

De Baancommissie

Terug

« Nieuws overzicht